Østerport Auto

ByAalborg
Færdiggjort2014
ArbejdsopgaveRenovering
EntrepriseformTotalentreprise
BygherreØsterport Auto
Download som PDF

Østerport Auto

I sin egenskab af at have været lager for Aalborg værft har den gamle bygning på Skibsbyggerivej i det centrale Aalborg en vigtig plads i byens historie. Efter en gennemgribende ombygning vil den også gøre gavn langt ud i fremtiden.

I dag fungerer de lyse lokaler som udstillingslokale for Østerport Auto.Med sin fortid og beliggenhed havde den gamle lagerbygning et stort potentiale som erhvervsejendom. Men før idéerne kunne blive til virkelighed, skulle der en gennemgribende ombygning til.

Lund & Staun udførte den samlede opgave i totalentreprise, og det største indgreb bestod i at forstærke ydervæggene og efterfølgende fjerne et helt etagedæk.  Dermed blev de gamle rustikke spær-konstruktioner synlige, og samtidigt kunne man montere flere store vinduespartier i facaderne mod vejen.

I dag fremstår lokalerne lyse og åbne, hvilket gør dem særdeles velegnede til salgsudstillinger. Samtidigt er en del af det oprindelige rum lavet om til kontor- og velfærdsfaciliteter, ligesom hele bygningen har fået nyt klinkegulv.