Aalborg Hallen

ByAalborg
Færdiggjort2014
ArbejdsopgaveRenovering
EntrepriseformTotalentreprise
BygherreAKKC
RådgivereFrandsen & Søndergaard
Download som PDF

Aalborg Hallen

Lund & Staun har lagt det 2.200 m2 store gulv, som hvert år danner underlag for messer, udstillinger og koncerter

Det er ingen overdrivelse at sige, at gulvet i den mere end 60 år gamle Aalborghal i Aalborg Kongres & kultur Center er et af de mest betrådte i Danmark. Det 2.200 m2 store gulv danner hvert år underlag for alt fra messer og udstillinger til koncerter og konferencer. I 2014 lagde Lund & Staun nyt plankegulv i hallen, så den er klar til de næste mange år.

Arbejdet involverede både nedbrydning af den gamle gulvkonstruktion, støbning af nyt betonunderlag samt lægning af det nye massive plankegulv i egetræ.

Lund & Staun løste opgaven over en intens byggeperiode, som blev planlagt nøje ud fra principperne om LEAN Construction. En del af dette involverede en opdeling af hallen, så der under nedlægningen af det nye gulv kunne arbejdes hurtigt med tre tømrer-sjak ad gangen. Det er klart, at på en opgave som denne, er en overskridelse af tidsplanen katastrofal, da hallen altid er booket til store koncerter og messer langt ud i fremtiden.

I forhold til de tekniske aspekter skal det nævnes, at der blev anvendt en speciel, hurtigttørrende beton til underkonstruktionen samt en ny, miljøvenlig lim til fastgørelsen af gulvet. Det er også nævneværdigt, at gulvets akustiske egenskaber er blevet forbedret efter den gamle strø-konstruktioner blev erstattet af beton med fuldlimet gulv.