Bispetorvet Aarhus – etape 2

ByAarhus
Færdiggjort2017
ArbejdsopgaveNybyg
EntrepriseformTømrerentreprise
BygherreAarhus Kommune
Download som PDF

Bispetorvet Aarhus – etape 2

Lund & Staun har lagt træbelægning på en del af Bispetorvet i Aarhus. Projektet indgår som en del af en transformation af byes rum.

Bispetorvet i Aarhus er en af byens centrale områder. Det tjener både som markedsplads, opholdsområde og genvej for mange fodgængere. På den del, der vender op mod teateret, har Lund & Staun lagt ny træbelægning i rå, robust egetræ – FSC®-certificeret naturligvis!Den nye træbelægning på Bispetorvet i Aarhus er ikke blot en traditionel terrasse. Den er udført i flere niveauer og har en central rampe, der giver nem adgang til hele plateauet – uanset, om man vil skyde genvej eller nyde et hvil på de grønne områder, der er tænkt ind i konstruktionen.

En levende test i byens rum

Træbelægningen på Bispetorvet udgør en del af den test, som Aarhus Kommune udfører i en række af byens rum. Målet er at undersøge forskellige måder at forandre byrummet og se ”live”, hvordan byens borgere og besøgende indtager områderne. Tanken er, at de mange vinkler og højdeforskelle i træbelægningen giver inspiration til at anvende området som fx tilskuerpladser om sommeren og kælkebakke om vinteren.

Træbelægningen er tænkt som en midlertidig og eksperimenterende installation, og egetræsplankerne understøtter dette med et råt look

Træ fra ansvarlig skovdrift

Træet stammer fra FSC-certificerede skove, hvor der bliver taget hånd om miljø og dyreliv. I 2016 fik Lund & Staun som den første entreprenør i Danmark en FSC-certificering, og den del af Bispetorvets træbelægning, der vender op imod teateret, er således udført som FSC-certificeret byggeri.

Lund & Staun har udført tømrer- og snedkerarbejdet, og alt træet er tildannet på stedet for at skabe de rette rum og vinkler.