Femhøje Stadion

ByHjørring
Færdiggjort2015
ArbejdsopgaveNybyg
EntrepriseformTotalentreprise
BygherreHjørring Kommune, VOC&HF Nordjylland, HPR
RådgivereLUMO Arkitekter, Regnbuen Arkitekter, Sloth Møller
Download som PDF

Femhøje Stadion

Femhøje Stadion hviler på en ambition om at skabe mest muligt værdi ved at kombinere et alsidigt idrætsbyggeri med passivhus-princippet og en række håndplukkede bæredygtighedstiltag fra DGNB-systemet.

Byggeriet, som også bærer titlen ”Danmarks mest bæredygtige stadion”, er opført i totalentreprise med et rådgiverteam bestående af LUMO Arkitekter, Regnbuen Arkitekter og Sloth Møller. Projektet er udviklet i et bygherre-samarbejde mellem Hjørring Kommune, Hjørring VUC&HF samt Hjørring Private Realskole (HPR).

Femhøje Stadion er på 3.300m2, som blandt andet omfatter to idrætshaller, undervisningslokaler, anretterkøkken, presselounge, VIP-område og tribune med ca. 600 siddepladser samt billetfaciliteter og boldskure. Konstellationen med tre bygherrer har således resulteret i et fleksibelt byggeri, som i dagtimerne kan bruges i skolernes idrætstimer og klasseundervisning, mens det i weekenderne danner ramme for fodboldkampe på eliteplan. Samtidigt er der skabt et åbent område, der fungerer som mødested for byens unge og aktive borgere.

En anden vigtig egenskab ved byggeriet er den meget høje grad af handicapvenlighed, hvor det fx også er muligt for kørestolsbrugere at nyde kampene fra tribunen.

Byggeriet er opført i robuste materialer i en stil, hvor de rå betonoverflader får lov til at stå frem. Som supplement til betonen er der indarbejdet lyse, grønne overflader samt lyst træ og mørk eternit.

Se filmen om Femhøje Stadion

I filmen nedenfor kan du se Femhøje Stadion oppefra og indefra sammen med nogle af grundene til, at det bliver omtalt som ”Danmarks mest bæredygtige stadion.”
 

Vil du vide mere om denne reference?

Henrik Staun

Admn. direktør, partner

Tlf. 20661313

henrik@lundogstaun.dk

Se lignende referencer