Halshytten

ByHals
Færdiggjort2015
ArbejdsopgaveRenovering
EntrepriseformHovedentreprise
Download som PDF

Halshytten

I 2014 blev lejrskolen ”Halshytten”, som ligger på Strandvejen i Hals, totalskadet af en brand. Men efter, Lund & Staun har genopbygget og renoveret den gamle hytte, er den igen klar til glæde for de mange børn og voksne, der nyder naturen i det flotte område.

Lund & Staun udførte opgaven i hovedentreprise i tæt samarbejde med bestyrelsen bag hytten, forsikringsselskabet samt det Aalborgensiske Arkitektfirma, Arkinord A/S.

På grund af de meget omfattende skader, hytten fik i branden, har Lund & Staun blandt andet udført en helt ny tagkonstruktion med nye ovenlysvinder, genopbygget de indvendige vægge og lagt nye gulve. Der er desuden sat nyt køkken op, ligesom hyttens mange badeværelser er genopbygget med nye klinker, nye vaske, armaturer med mere.

Halshyttens historie går tilbage til 1955, hvor den blev opført af forældre og lærer fra det, der dengang var Hasseris Kommune.  Efter genopbygningen er rigtigt mange kvaliteter fra den oprindelige stil ført videre, så atmosfæren i den gamle hytte er bevaret. Samtidigt er den 250m2 store hytte blevet fremtidssikret med solide og slidsstærke materialer, ligesom den naturligvis har fået en større energimæssig forbedring.

Som en særlig detalje ved opgaven har Lund & Staun specialproduceret de mange nye køjesenge, så pladsen i sove-rummene bliver udnyttet optimalt.

Halshytten ejes af de fire Aalborg-skoler, Sofiendalsskolen, Gammel Hasseris Skole, Stolpedalsskolen og Kærby Skole.