Kickstart Tornhøj

ByAalborg
Færdiggjort2018
ArbejdsopgaveRenovering
EntrepriseformTømrerentreprise
BygherreAalborg Kommune
Download som PDF

Kickstart Tornhøj

Lund & Staun har beklædt den nye betonbro i Aalborg Øst med patinerede trælameller.

Kickstart Tornhøj, som blev indviet i august 2018, er et Realdania-støttet projekt, der indgår i transformeringen af den nordlige del af Aalborg Ø. Som en del af projektet har Lund & Staun beklædt den nye bro over Astrupstien med patinerede trælameller, der giver et rustikt og stilfuldt look.

Den nye bro i Aalborg Ø fører trafikken over Astrupstien, hvorved der skabes en forbindelse mellem de boligområder, der ligger på hver side af den trafikerede vej, Humlebakken. Samtidigt er der etableret nye og attraktive byrum på hver side af Humlebakken med plads til leg, torveliv og afslapning.

Opgaven for Lund & Staun har været at opbygge en aluminiumskonstruktion udenpå betonbroen og efterfølgende montere de vandretliggende trælameller på stålet. Lamellerne består af varmebehandlet fyrretræ, som har ligget udendørs til patinering gennem flere måneder. På denne måde har vejr og vind sørget for, at lamellerne naturligt har ændret udtryk fra brun til den flotte stålgrå farve.

Kickstart-projektet er blevet til i et samarbejde mellem Aalborg Kommune og Realdania. Lund & Staun har beklædt broen som underentreprenør til Arkil, der står for den samlede opgave i totalentreprise.