Kulbroen View

ByAarhus
Færdiggjort2017
ArbejdsopgaveNybyg
EntrepriseformTømrerentreprise
BygherreFSC Danmark
Download som PDF

Kulbroen View

Kulbroen View er en udsigtsplatform, der som navnet siger ligger på Kulbroen i Aarhus. Lund & Staun har bygget platformen i samarbejde med blandt andre FSC Danmark og Kulbroens Venner.

Til Kulbroen View i Aarhus er der anvendt intet mindre end 17 forskellige tropiske træarter.FSC Danmark og Kulbroens Venner står bag udsigtsplatformen ”Kulbroen View”, der ligger i Aarhus’ sydhavn. Foruden at sætte fokus på udviklingen af det gamle industriområde, er formålet at vise potentialet i at bruge mindre kendte tropiske træarter i den danske byggebranche.

Hos Lund & Staun har vi bygget platformen, mens træet er leveret af en række danske træimportører, blandt andre Keflico, Tracer og Global Timber.

På projektet har vi fx stiftet kendskab med bilinga, som er en særdeles robust træart, der er brugt til platformens bærende del. Angelim vermelho er en anden af projektets tunge træarter, mens beklædningen blandt andet er lavet af guraiuba, muiracatiara og bangkirai.

Mange muligheder med tropisk træ

Det er altid godt at lære nyt om træ. Det vigtigste, vi har lært på Kulbroen View, er nok, at der findes mange træarter, som vi praktisk talt aldrig hører om herhjemme – men som har et stort potentiale i den danske byggebranche. Dette gælder både i forhold til træets styrkemæssige egenskaber og for det rent æstetiske i forhold til planhed og struktur.

Derfor åbner projektet også op for, at vi forhåbentligt kommer til at se flere af de mindre kendte tropiske træarter i andre byggeprojekter.

Produktion i elementer

Platformen er dels produceret på Lund & Stauns eget snedkerværksted og dels ved Kulbroen. Den er således opbygget af en række vandrette elementer, som blev produceret på værkstedet og senere hejst op på kulbroen.

Rækværket er ligeledes bygget i moduler på værkstedet for efterfølgende at blive samlet under montagen på Kulbroen.

FSC® sikrer, at træet er fra ansvarlig skovdrift

Alt træet til platformen er naturligvis FSC-certificeret. Samtidigt har vi hos Lund & Staun vores egen certificering, hvilket betyder, at platformen har status som FSC-certificeret byggeri.

FSC-certificeret træ kommer fra dokumenteret ansvarlig skovdrift. Dette betyder blandt andet, at deri skoven er blevet taget hånd om både dyreliv, miljø og skovens arbejdere. Samtidigt kommer de mindre kendte træarter fra områder, hvor indtægten fra det solgte træ har meget stor betydning for udviklingen af lokalområdet.

Vil du vide mere om denne reference?

Bent Skaarup Lindhardt

Marketingkoordinator

Tlf. 96661331

bent@lundogstaun.dk