Tilbage

Multisal på Vesterkærets Skole -

Lund & Staun har opført en tilbygning med en ny multisal på Vesterkærets Skole i Aalborg. Tilbygningen forbinder skolens to gamle gymnastiksale, så de bliver omdannet til et samlet område med idræt og leg.

Lund & Staun opførte den nye multisal på Vesterkærets Skole i Aalborg over en byggeperiode på et halvt år. Under byggeriet blev der naturligvis taget hensyn til, at de to eksisterende sale skulle kunne bruges fuldt ud, uden elever og lærere oplevede gener fra byggeriet.

Den nye multisal på 278 m2 er placeret mellem de to gamle sale, og to sæt skydedøre sørger for, at de tre sale også kan fortsat kan fungere som adskilte lokaler, når det ønskes. Foruden selve tilbygningen omfattede arbejdet tilpasninger af de eksisterende bygninger, herunder nedbrydning af gamle vægge, så det færdige byggeri fremstår som en fungerende helhed. Salen er desuden udstyret med lydsystem, lærred og projekter, så den også kan bruges til samlinger og filmfremvisning.

Facaden består i høj grad af glas-alu-elementer, som sammen med et stort rektangulært vindue og et ovenlys sikrer et godt, naturligt lys i salen. Foruden de store glas-partier er facaden beklædt med varmebehandlet fyrretræ, som over tid patinerer til en flot sølvgrå. Indenfor reguleres akustikken med Troldtekt-plader, som er skåret til i en geometri, der matcher arkitekturen. 

Fakta
ByAalborg
Færdiggjort2017
ArbejdsopgaveTilbygning
EntreprisetypeHovedentreprise
BygherreAalborg Kommune