Tilbage

Træterrasse - Private hjem

Når man kombinerer godt håndværk og gode materialer, kan man lægge bunden for en meget bedre udnyttelse af haven. Det er denne træterrasse, som Lund & Staun netop har udført i Aalborg, et bevis på.

Den 100m2 store terrasse er udført i flere niveauer inklusiv en speciallavet trappe, som forbinder terrassen med huset. Udformningen af terrassen og de mange detaljer blev aftalt løbende med kunden for at sikre, at det færdige resultat stemmer overens med forventningerne.

I stedet for traditionelle terrassebrædder, som typisk er enten trykimprægnerede eller udført af hårdtræ eller kompositmateriale, er der anvendt brædder af såkaldt termotræ.

Termotræ dækker over en særlig behandling, som giver almindeligt træ fra skandinaviske skove – i dette tilfælde fyrtræ fra Finland – en højere stabilitet og en meget lang holdbarhed. Processen involverer en dampning af træet ved højt tryk – helt uden kemikalier – hvor der opnås temperaturer på op til 212 grader. Denne behandling sikrer efterfølgende træet mod råd i mere end 30 år, hvis brædderne ikke har direkte kontakt med jorden.

En anden vigtig egenskab ved træet er, at det, når det bliver vådt, hæver en anelse i overfladen, hvilket sikrer en højere grad af skridsikkerhed på den regnvåde terrasse. Træet er desuden bæredygtighedscertificeret i henhold til den internationale standard, PEFC. Læs også om:
Fakta
ByAalborg
Færdiggjort2015
ArbejdsopgaveNybyg
EntreprisetypeTømrer-entreprise