Vivaldi Friplejehjem

ByBrønderslev
Færdiggjort2018
ArbejdsopgaveNybyg
EntrepriseformTotalentreprise
BygherreDanske Diakonihjem
RådgivereP+P Arkitekter, SlothMøller, MBYLand
Download som PDF

Vivaldi Friplejehjem

I 2018 færdiggjorde Lund & Staun Vivaldi Friplejehjem i Brønderslev. Byggeriet på 4.250 m2 er opført i totalentreprise for Danske Diakonhjem, som er Danmarks største ikke-kommunale aktør på ældreområdet.

På Vivaldi Friplejehjem i Brøndeslev er der lagt stor vægt på at skabe hjemlige rammer, og plejehjemmet byder blandt andet på spa og biograf. Efter en totalentreprisekonkurrence i 2016 begyndte projekteringen af Vivaldi Friplejehjem i starten af 2017. Foruden Lund & Staun bestod totalentrepriseteamet af P+P Arkitekter, SlothMøller Rådgivende Ingeniører samt MBYLand. ERIK Arkitekter har desuden været bygherrerådgiver for Danske Diakonhjem.

Byggeriet er opført i porrebeton, som er skalmuret med rødbrune, håndstrøgne teglsten. Indenfor giver de hvidmalede vægge og akustiklofter desuden en lys og behagelig atmosfære. Samtidigt er der lagt stor vægt på at skabe hjemlige rammer. Dette betyder fx, at der er anvendt gulvtæpper, ligesom alle fordelingsgange brydes med runde former og indhak, som forhindrer lange og ensartede forløb.

Foruden 44 lejligheder, produktionskøkken og personalefaciliteter rummer Vivaldi Friplejehjem biograf, spa, fællessal og fitness. Derudover indgår udearealerne også som et vigtigt element: Disse byder på store grønne områder med blandt andet regnvandssøer, drivhus, højbede og pergola.

Til hver lejlighed hører der desuden enten en terrasse eller en altan. Som belægning på altanerne samt til skillevægge og facader ved altanerne er der anvendt cumaru, som er tropisk hårdttræ fra Brasilien. Cumaru udmærker sig ved at være robust og meget holdbar i det danske klima –  og så kommer den naturligvis fra certificeret ansvarlig skovdrift!

Danske Diakonhjem er en selvejende, non-profit organisation, som ejer ca. 40 plejehjem fordelt over hele landet.

Vil du vide mere om denne reference?

Henrik Staun

Admn. direktør, partner

Tlf. 20661313

henrik@lundogstaun.dk