Byggestart på børnehave i Hareskovby markeret ved festligt første spadestik

Første spadestik til ny bæredygtig børnehave i Hareskovby blev taget under højt solskin og grønne trækroner.

Bæredygtigheden er central i det nye børnehus i Hareskovby. Lund & Staun har udarbejdet projektet sammen BJERG Arkitektur, SlothMøller og IN´BY, og blandt fokusområderne er dagslysstyring, behovsstyret ventilation og solceller. Børnehuset følger dermed op på Furesø Kommunes vision om et driftsvenligt børnehus med plads til fællesskab, forskellighed og læring om hensyn til klima og miljø.

Som et passende startskud til den nye bæredygtige daginstitution trillede hjem-IS-bilen forbi villavejen i Hareskovby så børn og voksne kunne fejre og glæde sig over, at det første spadestik blev taget.

Fokus på bæredygtighed og pædagogik

Borgmester, Ole Bondo Christensen bød velkommen og indledte med at fortælle, at her ikke blot er tale om et første spadestik, men at der i billedlig forstand, plantes et nyt livstræ:

- I dag tager vi ikke bare første spadestik til et nyt børnehus her i Hareskovby. I dag planter vi et nyt livstræ, hvor vores børn skal lege og leve i dets krone… Med det første spadestik sætter vi gang i et byggeri, hvor der er fokus på bæredygtighed, både i forhold til bygningen og i lige så høj grad i forhold til vores børns udvikling.

Formand for udvalget for børn og familier, Bettina Ugelvig Møller, fremhævede i sin tale ligeledes sin begejstring for igangsættelsen af byggeriet til brug for netop børn og familier:

- I forlængelse af Oles velkomst vil jeg gerne fremhæve børnehusets indretning, der giver plads til mange forskellige pædagogiske læringsmiljøer og til børns behov for at kunne udfolde sig.

Et godt byggeri for Lund & Staun

Hos Lund & Staun ser vi ligeledes frem til at komme i gang med byggearbejdet på det nye Hareskov Børnehus – et projekt, som rent geografisk ligger et stykke fra Nordjylland, hvor vi udfører de fleste af vores opgaver. Salgsdirektør Henrik Staun fortæller:

- Vores rådgivere har tegnet et rigtigt flot projekt, og vi glæder os til at realisere det i samarbejde med bygherre og ikke mindst den engagerede brugergruppe. Vi har hjemme i Nordjylland, men det nye børnehus i Hareskovby har nogle egenskaber, som gør, at det ligger rigtigt godt til os. Vi kan fx overføre mange af vores erfaringer med bæredygtighed, som er et vigtigt emne i dette projekt.

Vi kan fx overføre mange af vores erfaringer med bæredygtighed, som er et vigtigt emne i dette projekt

- Henrik Staun, Salgsdirektør hos Lund & Staun.

Borgmester, Ole Bondo Christensen rundede sin tale af med at fremhæve:

- Når vi er færdige her i dag, står vores totalentreprenør Lund & Staun, sammen med BJERG Arkitektur A/S, SlothMøller og IN’BY klar til at gøre vores visioner for det nye Hareskov Børnehus til virkelighed.

Hent pressemeddelelse fra den 16. maj 2018