Festligt byggegilde på den kommende børnehave i Karolinelund

05/04/17

Der har netop været stort byggegilde på den kommende bæredygtige DGNB-børnehave i Aalborgs Karolinelund.

Nu kan man for alvor se konturerne af den nye børnehave i Aalborgs Karolinelund. Det blev fejret den 30. marts med et byggegilde for både børn og voksne fra området.

Rådmand Mai-Britt Iversen og salgsdirektør hos Lund & Staun, Henrik Staun, fattede selv skruemaskinen og monterede et kunstværk lavet af børn fra Børnehaven Aagaarden. Dette vil fremover kunne ses ved indgangen til den ny børnehave.

Tanken er at bringe bæredygtigheden ned i børnehøjde, fortalte rådmand Mai-Britt Iversen i sin tale ved byggegildet: Der bliver små features, der gør at børnene kan følge med i energiforbruget. Der er et mindre alrum i forbindelse med et pædagogisk køkken, hvor børn gerne skal inddrages i fra jord til bord. Jeg kan også forstå, at personalet på længere sigt ønsker at opnå sølvmærket i økologi og det Grønne flag, fortalte hun.  

Børnehaven er Aalborg Kommunes første byggeri, der certificeres efter bæredygtighedsskalaen DGNB. Lund & Staun opfører byggeriet i totalentreprise sammen med Bjerg Arkitektur, MOE, By+Land samt Rum til Børn. Ambitionen er at opnå platin, som er den højeste placering inden for DGNB.
Den nye børnehave vil stå klar til efteråret.

Du kan se en film fra dagen her:
 
  Læs også:

Gå til nyhedsoversigten