Første spadestik på bæredygtig børnehave i Aalborgs Karolinelund

Børnehaven bliver Aalborg Kommunes første DGNB-certificerede byggeri, og målet er en platin-certificering.

I dag blev der taget første spadestik til den kommende børnehave i Aalborgs Karolinelund. Børnehaven opføres med Lund & Staun som totalentreprenør, og den skal certificeres til det højeste niveau – nemlig platin – efter bæredygtighedscertificeringssystemet, DGNB.

Det er nu tredje gang, at Lund & Staun tager hul på et byggeri, som skal bæredygtighedscertificeres efter DGNB. Samtidigt er det første gang, Aalborg Kommune bygger efter dette system. Spadestikket blev taget af Mai-Britt Iversen, som er rådmand for Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen, sammen med Hans Henrik Henriksen, Rådmand for By- og Landskabsforvaltningen, og Henrik Staun, som er salgsdirektør hos Lund & Staun.

Børnehaven, der er tegnet af Bjerg Arkitektur, BY+Land og Rum til Børn, bliver opført med stor respekt for Karolinelunds uformelle udtryk som folkepark. Dette gøres blandt andet med træfacader og beplantning på taget, ligesom legepladsen udmærker sig med snørklede stier og små afgrænsede ”øer”, hvor børnene kan udfolde deres leg og kreativitet.

Foruden god isolering og lavt energiforbrug betyder bæredygtigheden, at der er fokus på blandt andet indeklima, miljøvenlige materialer, tryghed, affaldshåndtering og rengøringsvenlighed.

MOE er både rådgivende ingeniør og DGNB-auditor på byggeriet, som skal stå færdigt efter sommeren 2017.

Læs mere om bæredygtigt byggeri hos Lund & Staun