Første spadestik til tilbygning på Vester Mariendal Skole i Aalborg

Den 17. maj var der første spadestik til den nye bæredygtige tilbygning ved Vester Mariendal Skole i Aalborg

Den 17. maj var der første spadestik til den nye bæredygtige tilbygning ved Vester Mariendal Skole i Aalborg. Tilbygningen opføres af den lokale entreprenør, Lund & Staun, med KAAI og By+Land som rådgivere.

Tilbygningen til Vester Mariendal Skole bliver på 2.500 m2 og skal bygges efter Aalborg Kommunes bæredygtighedsmanual. Denne sætter en række krav til blandt andet bygningens energiforbrug, materialernes miljøprofil samt akustik og indeklima.

Tilbygningen bliver en del af skolens specialklasserække for børn med bevægelseshandicap og specifikke indlæringsvanskeligheder. Derfor er tilgængelighed både ude og inde også et vigtigt fokusområde.

Lund & Staun, KAAI og By+Land har færdigprojekteret byggeriet ud fra et dispositionsforslag fra RUM, Orbicon og Bjerg Arkitektur.

Bæredygtig viden gennem samarbejde

Lund & Staun, som har arbejdet med bæredygtigt byggeri gennem en årrække, har erfaring fra flere DGNB-byggerier og har desuden sin egen FSC®-certificering.

I samarbejde med Netværk for Bæredygtig Erhvervsudvikling NordDanmark vil tilbygningen blive brugt til opsamling af viden om navnlig plastaffald i byggeperioden. Aalborg Kommunes bæredygtighedsmanual handler blandt andet om sortering af affald, og tanken er, at projektet skal skabe yderligere viden om håndtering, sortering og genanvendelse af plast fra byggepladsen.

Erfaringerne vil også blive anvendt i det EU-støttede projekt, Green Building A-Z, hvor Lund & Staun medvirker sammen med Aalborg Kommune, MT Højgaard, UCN, Tech College Aalborg og en række norske og svenske partnere. Henrik Staun, som er salgsdirektør hos Lund & Staun, fortæller:

- I Byggebranchen har vi ikke kun en mulighed, men også et ansvar for at gøre noget godt for miljø og klima. Det er rigtigt positivt, når en stor bygherre som Aalborg Kommune stiller klare krav, fordi det bidrager til, at vi som branche udvikler os i en mere bæredygtig retning. Vi tror på, at erfaringsudveksling og netværk er vigtige redskaber, og vi er glade for at få lov til at bidrage til udviklingen.


Første spadestik blev taget af skoleleder Jesper Hougaard Stoumann og Rådmand fra Skoleforvaltningen, Tina French Nielsen. Tilbygningen skal stå færdig i slutningen af juni 2019.

Hent pressemeddelelse fra den 17. maj 2018