Bæredygtigt Byggeri

Hos Lund & Staun udvikler vi løbende vores kompetencer inden for bæredygtigt byggeri. Det er et område i konstant udvikling, og det er vigtigt for os at kunne levere de bæredygtige løsninger, som vores kunder efterspørger.

Fra energivenlige konstruktioner over godt indeklima, god akustik og høj tilgængelighed til træ fra ansvarlig skovdrift. Vi tror på, at det bæredygtige byggeri har et stort potentiale, fordi der er mange gevinster – både for den private boligejer, virksomheden, boligforeningen og det offentlige. Samtidigt mener vi, at  bæredygtigheden ikke kun skaber værdi for miljøet – men også for byggebranchen og samfundet samt naturligvis vores egen virksomhed.

Læs også:

FSC®-certificering dokumenterer træ fra bæredygtig skovdrift

Det officielle FSC-logo med Lund & Stauns unikke FSC-licenskodeI Starten af 2016 opnåede Lund & Staun at blive den første danske FSC-certificerede entreprenør (FSC®-C127979).

FSC er et globalt mærke, som blandt andet findes på mange byggematerialer, og det fortæller, at træet stammer fra bæredygtig skovdrift. Nogle af fordelene ved bæredygtig skovdrift er, at skovarbejderne har ordentlige vilkår og løn, at skovejeren samarbejder med lokalområdet samt at truede dyrearter beskyttes.

En FSC-certificeret virksomhed er underlagt ekstern kontrol, som følger op på, om det bæredygtige træ er håndteret korrekt, hvilket gælder hele kæden fra skov og savværk til importør og producent. Med certificeringen er vi som det udførende led dermed også i stand til at dokumentere, at træet kommer fra bæredygtig skovdrift

Er du interesseret i at få din næste byggeopgave – fx en terrasse, et sommerhus eller en carport – leveret som FSC-certificeret, er du velkommen til at kontakte os for at høre nærmer om mulighederne. Læs også:

DGNB: Certificeret bæredygtigt byggeri

DGNB handler om certificeret bæredygtigt byggeri og om det brede fokus på bæredygtigheden. DGNB-systemet administreres i Danmark af DK-GBC, og det er blandt andet muligt at certificere kontorer, sundhedsbyggeri og børnehaver.

Ved en DGNB-certificering får bygningen points på en lang række kriterier, fx dagslys, akustik, totaløkonomi, tilgængelighed, affaldshåndtering og indeklima. Alt efter scoren kan bygningen opnå sølv, guld eller platin. Det er DK-GBC, som tildeler medaljen, efter de har gennemgået og verificeret dokumentation for, hvordan bygningen klarer sig i de forskellige kriterier. Dokumentationen indsamles under projekteringen og byggeprocessen af en uddannet DGNB-konsulent. I 2013 færdiggjorde vi hos Lund & Staun Sundhedshus Pandrup, som er et af de første nordjyske byggerier, der blev certificeret efter DGNB. Vi arbejder endvidere på to byggerier – Sødisbakkes bygning C i Mariager samt den kommende børnehave i Aalborgs Karolinelund – som begge skal bæredygtighedscertificeres efter DGNB.

På denne måde har vi gjort os mange værdifulde erfaringer med DGNB i praksis i forhold til fx samarbejde med DGNB-konsulenten, indsamling af dokumentation, styring af byggeprocessen og projekteringen, realiseringen af de bæredygtige tiltag samt naturligvis den bæredygtige byggeplads. Mange af vores tømrer- og murer-svende har desuden været på kursus i DGNB på byggepladsen.

Læs også:
Læs om Lund & stauns øvrige kompetencer: