Lund & Staun bliver første danske FSC®-certificerede entreprenørfirma

Lund & Staun ser frem til, at certificeringen vil åbne mange nye muligheder for at udføre bæredygtige byggeopgaver.

Når Lund & Staun bygger eksempelvis terrasser og udestuer med FSC®-certificeret træ, har det nordjyske entreprenørfirma – som det første i Danmark – nu mulighed for at aflevere byggeopgaven med dokumentation for, at træet kommer fra bæredygtig skovdrift.

Den globale mærkningsordning, FSC, sidder i dag på mange byggematerialer: Fra lægter og terrassebrædder til isolering og loftsplader. Mærket fortæller, at træet stammer fra bæredygtig skovdrift, og at alle led i kæden fra skov til producent håndterer træet korrekt. FSC bakkes op af blandt andre WWF og Greenpeace, og med certificeringen kan Lund & Staun levere byggeopgaver med sikkerhed for, at der er anvendt bæredygtigt træ.

Ser frem til nye muligheder

Hos Lund & Staun ser man frem til, at certificeringen vil åbne mange nye muligheder. Salgsdirektør og medejer, Henrik Staun, fortæller:

- Vi ser FSC-certificeringen som en oplagt mulighed for at være på forkant. Bæredygtighed vinder stadig mere ind i byggebranchen, og vi er sikre på, at certificeringen åbner mange nye muligheder for os. Samtidigt føles det godt at være med til at tage hånd om et af byggeriets vigtigste råmaterialer – man glemmer let, at træet har en lang historie, før det når frem til os, og FSC-mærket fortæller jo netop denne historie.

Henrik Staun fortæller desuden, at han ser frem til det samarbejde, som certificeringen åbner for:

- Nu glæder vi os til at gennemføre de første projekter og få fingrene i det. Vi håber naturligvis, at vi bliver inspireret af både rådgivere og leverandører til at finde de FSC-produkter, der skal bruges i et komplekst byggeri. Samtidigt håber vi, at bygherrerne – ikke mindst de private forbrugere – vil udfordre os positivt og bede om certificerede byggerier.

Glæde hos FSC Danmark

Hos FSC Danmark er man glade for at have fået den første certificerede entreprenør i branchen, da man længe har manglet et firma at henvise til. Sekretariatsleder, Loa Dalgaard Worm, fortæller:

- Vi har i to og et halv år arbejdet intensivt på at rykke den danske byggebranche i en bæredygtig retning og har stor succes med at få både private og offentlige bygherrer til at kræve dokumenterbart bæredygtigt træ i nybyggeri og renoveringsprojekter. Men vi har manglet en totalleverandør at henvise til, når en kommune eller forbruger ringer og spørger. Det har vi nu, og vi håber, at Lund og Staun med deres certificering starter en ny bølge i branchen.

Læs mere om bæredygtigt byggeri hos Lund & Staun
Hent pressemeddelelse fra 29. januar 2016