Lund & Staun bygger platform med 17 tropiske træarter!

22/08/17

På den nye udsigtsplatform på Kulbroen i Aarhus har vi fået lov til at afprøve mange spændende tropiske træarter.

FSC Danmark og Kulbroens Venner har opført en udsigtsplatform på den gamle kulbro i Aarhus' sydhavn. Hos Lund & Staun har vi haft æren af at bygge platformen i samarbejde med et netværk af byggevirksomheder og leverandører.

Foruden, at platformen fungerer som inspiration i en projektkonkurrence for området, skal den fortælle historien om mindre kendte træarters bidrag til bæredygtig udvikling i klodens tropiske egne.

Mindre kendte træarter rummer mange muligheder

Som byggevirksomhed har vi hos Lund & Staun mere end 20 års erfaring med tømrer- og snedkerarbejde. Men der er altid plads til at lære nyt. Det vigtigste, vi har lært, er nok, at der findes rigtigt mange træarter, som vi praktisk talt aldrig hører om herhjemme – men som har et stort potentiale i den danske byggebranche. Dette gælder både i forhold til træets styrkemæssige egenskaber og for det rent æstetiske i forhold til planhed og struktur.

På projektet har vi blandt andet stiftet kendskab med bilinga, som er en særdeles robust træart, der er brugt til platformens bærende del. Angelim vermelho er en anden projektets tunge træarter, mens beklædningen blandt andet er lavet af guariuba, muiracatiara og bangkirai.

FSC® sikrer, at træet er fra ansvarlig skovdrift

Alt træet til platformen er naturligvis FSC-certificeret. Samtidigt har vi hos Lund & Staun vores egen certificering, hvilket betyder, at platformen har status som FSC-certificeret byggeri.

FSC-certificeret træ kommer fra dokumenteret ansvarlig skovdrift. Dette betyder blandt andet, at deri skoven er blevet taget hånd om både dyreliv, miljø og skovens arbejdere. Samtidigt kommer de mindre kendte træarter fra områder, hvor indtægten fra det solgte træ har meget stor betydning for udviklingen af lokalområdet.
 
Foruden Lund & Staun består netværket bag platformen af FSC Danmark, Kulbroens venner, NCC, Keflico, Global Timber, Cicon, Tracer, Stark, Wood-ways.com, XL BYG, Wennerth Wood Trading, Gert Skyt International og International Timber Trading.

Lund & Staun kan findes i FSC-systemet under licenskoden FSC®-C127979 samt NC-COC-024305.

Gå til nyhedsoversigten