Praktik hos Lund & Staun gav bred erfaring inden for byggeledelse – og et job som entrepriseleder

Vores tidligere praktikant, Jacob B. Nielsen, har afsluttet sin uddannelse til bygningskonstruktør og er nu startet hos os som entrepriseleder.

”Jeg har fået en bred viden om byggeledelse”. Sådan opsummerer den nu nyuddannede bygningskonstruktør, Jacob Bitsch Nielsen, udbyttet af sit praktikophold hos Lund & Staun. Jacob var i praktik hos os fra januar til juni 2018, og i begyndelsen af i år færdiggjorde han sin uddannelse.

- Jeg valgte Lund & Staun som praktiksted, fordi jeg gerne ville prøve flere forskellige ting i min praktik.”, fortæller Jacob og fortsætter: Lund & Staun har både service samt små og store entrepriser, så mit praktikforløb har givet mig indblik i mange forskellige aspekter ved byggeledelse.

Det er især den løbende planlægning af byggeopgaverne samt styringen af logistikken på pladserne, der har Jacobs interesse. Og netop dette får han rig lejlighed til at arbejde videre med, når han nu som færdiguddannet bygningskonstruktør kan kalde sig entrepriseleder hos Lund & Staun.

Ansvar fra første dag

Da Jacob i begyndelsen af februar trådte i sikkerhedsskoene som byggeleder, startede han på mange måder, hvor han afsluttede sin praktik. Jacob fortæller:

- I min praktik havde jeg stor frihed til at løse opgaverne selv. Naturligvis fik jeg god vejledning fra kollegerne, men jeg fik lov til at sætte mit eget præg på tingene. Så den største forskel, nu hvor jeg er startet som entrepriseleder, er, at det endelige ansvar nu også er mit.

I min praktik havde jeg stor frihed til at løse opgaverne selv.

På Jacobs første opgave som entrepriseleder, får han ikke kun brug for sin uddannelse som bygningskonstruktør, men også sin baggrund som tømrer. Han skal nemlig være med på en af vores større byggepladser ved Aarhus for at planlægge og kvalitetssikre tømrerarbejdet på renoveringen af Trigeparken.