Tak for en dejlig åbningsdag på Aalborg Bæredygtighedsfestival

Et fantastisk vejr og mange spændende aktiviteter udgjorde rammerne for en spændende dag i bæredygtighedens tegn.

Den 10. september åbnende Aalborg Bæredygtighedsfestival, hvor der blev sat fokus på bæredygtighed inden for blandt andet byggeri, transport og fødevarer. Sammen med Aalborg Kommune, Bjerg Arkitektur og DK-GBC havde Lund & Staun en stand på Toldbod Plads, hvor man blandt andet kunne få mere at vide om den kommende bæredygtige børnehave i Aalborgs Karolinelund. Samtidigt var der en lang række aktiviteter for børnene, hvor der blev sat fokus på bæredygtighed i Aalborg Kommunes pasningstilbud.

Børnehaven, som skal certificeres til platin efter DGNB, er tegnet af Bjerg Arkitektur, By+Land og Rum til Børn, mens MOE er både ingeniørrådgiver og DGNB-auditor på opgaven. Lund & Staun skal opføre byggeriet i totalentreprise, og første spadestik fandt sted for to uger siden.

Foruden god isolering og lavt energiforbrug betyder bæredygtigheden, at der er fokus på blandt andet indeklima, miljøvenlige materialer, tryghed, affaldshåndtering og rengøringsvenlighed. Legepladsen anlægges desuden, så den er helt i tråd med Karolinelundens nuværende indretning: Ad snørklede stier og i afgrænsede områder kan børnene – uanset alder og niveau – udfolde deres leg og kreativitet.

Læs mere om bæredygtigt byggeri hos Lund & Staun